Skip to main content

De leden van Lokaal Dijk en Waard (ontstaan uit fusie Dorpsbelang Langedijk, Kleurrijk Langedijk en Hart voor Langedijk/D66) hebben Floris de Boer als lijsttrekker gekozen. Naast de lijsttrekker zijn nog 3 andere kandidaten gekozen. Op volgorde: Annelies Kloosterboer, Nils Langedijk en Els Nieuwland-Rijs. Tijdens een digitale ledenvergadering is dit unanieme besluit gevallen.

Floris de Boer (voorheen Hart voor Langedijk/D66) heeft inmiddels bijna 4 jaar ervaring in de lokale politiek. De huidige fractievoorzitter gaat met vol enthousiasme aan de slag voor de kakelverse partij Lokaal Dijk en Waard. Floris zet in op een constructieve houding in het aankomende bestuursperiode. Niet alleen in de raad, maar vooral naar de ondernemers en bewoners van de kernen, wijken en straten. Floris: “Ik heb er ongelooflijk veel zin in. De komende jaren staan een groot aantal uitdagingen op ons te wachten zoals het woningtekort, de kwaliteit van de leefomgeving en de veiligheid in onze nieuwe gemeente. Dat zijn voor inwoners zeer belangrijke onderwerpen waar ik mij voor ga inzetten.”

Annelies Kloosterboer, momenteel vicefractievoorzitter voor Lokaal Dijk en Waard en oud-fractievoorzitter en boegbeeld van Kleurrijk Langedijk, is met haar geheugen en ervarenheid een enorme toevoeging aan het team. De van origine Sint Pancrasser gaat haar inhoudelijke kennis  inzetten in de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Annelies: “In het belang van de gehele gemeente Dijk en Waard ben ik blij met deze top vier van mannen en vrouwen vanuit alle bloedgroepen waar deze prachtige lokale politieke partij uit ontstaan is. Nu wij ruim een half jaar samen op trekken, ook met de lijst kandidaten uit Heerhugowaard, blijkt al hoe versterkend wij zijn samen met elkaar en voor elkaar.”

Nils Langedijk op dit moment wethouder  en voormalig raadslid van gemeente Langedijk voor Hart voor Langedijk/D66 heeft een schat aan kennis en ervaring. Met zijn open en verbindende houding  wil hij zich ook de komende jaren vol inzetten voor de gemeente Dijk en Waard.

Els Nieuwland-Rijs zit inmiddels 8 jaar in de lokale politiek waarvan het grootste gedeelte voor Dorpsbelang Langedijk. Els staat met twee benen in de samenleving en heeft een groot netwerk binnen Dijk en Waard. Els staat nooit stil en is altijd in beweging als het gaat om politiek-inhoudelijke onderwerpen. Haar ervaring en leergierigheid zijn een goede toevoeging binnen de fractie. Els: “Ik ga mij met dit team inzetten voor alle 16 kernen binnen de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Samen werken naar een mooie en veilige gemeente!”

Lokaal Dijk en Waard heeft hiermee de eerste stap gezet richting de verkiezingen op woensdag 24 november 2021. De rest van de kandidatenlijst zal rond augustus worden vastgesteld. Lokaal Dijk en Waard zet in op een sterk en verbindend Dijk en Waard waar iedereen zich op zijn of haar manier thuis voelt.