Skip to main content

De campagne is écht begonnen! Lokaal Dijk en Waard is het afgelopen weekend de wijk in gegaan om te horen wat er allemaal speelt en wat de inwoners belangrijk vinden. We hebben tal van goede gesprekken gevoerd aan de huizen en op de pleinen. De inwoners zijn de ogen en oren van de wijk, dus het is belangrijk goed naar hen te luisteren.

We begonnen vrijdag in de Stad van de Zon in Heerhugowaard. We hebben staan flyeren op het Brandpunt en zijn daar vandaan vertrokken naar de omliggende straten. We hebben gesproken met de inwoners en ondernemers die daar wonen en werken. We hebben hier goede gesprekken gevoerd over onder meer veiligheid, duurzaamheid en economie. Dat zijn onderwerpen die echt leven, zeker na een anderhalf jaar waarin alles heeft stilgelegen.

Zaterdag zijn we naar Koedijk gegaan om daar de campagne te beginnen. Ook daar zorgen over de leefomgeving en de leefbaarheid van de kern. De gemeente Bergen wil daar een groot aantal zonnepanelen in het buitengebied aanleggen. Daar zijn de inwoners fel op tegen en maken zich zorgen over het uitzicht en de rust die het gebied uitstraalt. Wij begrijpen deze zorgen en nemen deze mee in ons verkiezingsprogramma. Later zijn we naar Centrumwaard gegaan om daar met een groep flyers uit te delen. Hier vooral veel zorgen over woonprogramma en de woningmarkt. We hebben schrijnende verhalen gehoord van inwoners die 12 jaar lang op een wachtlijst hebben gestaan, maar nog steeds geen sociale huurwoning hebben kunnen vinden. Hier moeten we natuurlijk wat aan doen!

Aankomende week gaan we in Sint Pancras de wijk in, om te horen welke onderwerpen de inwoners belangrijk vinden. Zaterdag zijn we te vinden bij LSVV!