Skip to main content

Lokaal Dijk en Waard legt vaak werkbezoeken af. Deze werkbezoeken zijn altijd nuttig om op te halen wat er speelt in de samenleving. Lokaal Dijk en Waard is een partij die met beide benen in de samenleving staat, dus hoort natuurlijk graag waar wij als politieke partij kunnen helpen. Karin van der Vliet en Els Nieuwland-Rijs zijn bij JeMagErZijn, het ROC en Esdégé Reigersdaal geweest.

Kledingmagazijn ‘Je mag er zijn’ is een verzamelnaam voor diverse stichtingen die werken met dezelfde doelstelling. Elke stichting is onafhankelijk en heeft zijn eigen bestuur, zijn eigen sponsors en eigen financiële administratie. Afgelopen donderdag zijn Els en ik op werkbezoek geweest. We werden ontvangen door Tineke en zij gaf ons een rondleiding. We keken onze ogen uit aan wat we in twee aparte ruimtes zagen hangen aan kleding, van maatje 44 ( baby ) tot maat xl. Er staat zelfs een boekenkast in de gang waar zwerfboeken in staan! Alles wat ouders voor kinderen nodig hebben, kunnen pleegouders daar halen.

We hebben het ook nog even over het financiële gedeelte gesproken. Ze kunnen nog steeds moeilijk rond komen, alle donaties zijn welkom. Deze mensen, overwegend vrijwilligers, doen zulk goed werk, dit is en blijft nodig.

Afgelopen week zijn wij onder de middag gaan lunchen bij het ROC Heerhugowaard. Daar waar jongeren zich kunnen ontwikkelen van kok, restaurant medewerker tot manager. In de brasserie die zij zelf runnen met hulp van docenten leren zij dit. Ondanks dat de leerlingen nog in de leer zijn, werden wij professioneel en netjes geholpen. Daarnaast was het eten ook nog eens uitstekend!

Madelief-Noord (Esdégé Reigersdaal) is een van de twee woonlocaties van De Madelief. De Madelief ligt in de wijk De Draai in Heerhugowaard. Op Madelief-Noord wonen acht cliënten. Op loopafstand van De Madelief bevindt zich activiteitencentrum Het Erf. De cliënten hebben ieder een eigen appartement, met een berging met een wasmachine en droger, een badkamer met toilet, een woonkamer, een keuken, een slaapkamer en een eigen tuin. De appartementen zijn ingericht naar smaak van de cliënt. Naast het eigen appartement is er een gemeenschappelijke huiskamer. Huiselijkheid en nabijheid zijn op Madelief-Noord belangrijk. Naast een gemeenschappelijke huiskamer is er een groot binnenhof waar cliënten buiten kunnen zitten. Verder is er voor de cliënten een wellness badkamer en is er een mooi park waar gewandeld kan worden.