Skip to main content

Dorpsbelang Langedijk, Kleurrijk Langedijk en Hart voor Langedijk/D66 gaan samen verder onder de naam Lokaal Dijk en Waard. De drie partijen zullen deze raadsperiode al samenvoegen in de gemeenteraad van Langedijk.

Op dit moment kent de gemeenteraad van Langedijk 4 lokale partijen. Drie daarvan zullen de handen ineen slaan en op 26 januari als één partij in de gemeenteraad plaats nemen. De nieuwe partij Lokaal Dijk en Waard zal op 24 november 2021 meedoen aan de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard.

Het vertegenwoordigen van lokale belangen staat voorop. De nieuwe gemeente Dijk en Waard zal ongeveer 85.000 inwoners gaan tellen. Als de huidige partijen zelfstandig zouden blijven ontstaat er een splintervorming in de lokale flank van de nieuwe gemeenteraad. Dat is in de ogen van Lokaal Dijk en Waard niet bevorderlijk voor het vertegenwoordigen van de lokale belangen.

De politieke visies van de drie partijen zitten inhoudelijk op één lijn, zo is gebleken na een aantal intensieve gesprekken. Deze gesprekken hebben daarmee geleid tot een unieke samenwerking tussen lokale partijen met een sterk hart voor Langedijk. De samenwerking tussen deze drie partijen is met recht uniek te noemen, de nieuwe fractie zal bestaan uit een gezonde mix van jong en oud, lang en kort politiek actief, man en vrouw en vertegenwoordigers uit de meeste kernen van Langedijk.

De drie huidige fractievoorzitters zijn tevreden over de gang van zaken. Floris de Boer (Hart voor Langedijk/D66): “Ik ben ontzettend trots op wat we hier hebben bereikt. Het is een heel moeilijke maar noodzakelijke afweging die we hier maken. Uiteindelijk ben ik meer dan tevreden met het proces, de mensen en de energie die er in deze partij zit”.

Annelies Kloosterboer (Kleurrijk Langedijk):”Wij blijven trouw aan ons verkiezingsprogramma. Hierbij zullen wij met net zoveel motivatie en inzet invulling geven aan onze kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol in de gemeenteraad.

Ger Nijman (Dorpsbelang Langedijk): “Om lokale belangen voort te zetten in de nieuwe gemeente, moet je ook stappen durven te zetten. Het belang van de inwoners staat voorop. Om dat zo goed mogelijk in te vullen is het samenvoegen tot een sterke lokale partij het beste wat je kan doen. Op tijd het stokje overdragen is dan ook een logisch gevolg.”.

Lokaal Dijk en Waard wil voor de nieuwe gemeente een verbindende partij zijn voor iedereen uit Langedijk en Heerhugowaard. Hoewel de “roots” Langedijks zijn, wil Lokaal Dijk en Waard ook leden werven in het Heerhugowaardse. Floris de Boer: “Voor een verbindende partij is het essentieel dat ook Heerhugowaarders een plek hebben binnen die lokale partij

Floris de Boer zal fractievoorzitter worden van de 7-koppige fractie van Lokaal Dijk en Waard. Annelies Kloosterboer zal haar kennis en ervaring gaan inzetten als vicefractievoorzitter. Ger Nijman zal na 12 jaar in de gemeenteraad gezeten te hebben zich na de verkiezingen meer gaan richten op het bestuurlijke vlak van de partij. Joke Visser heeft reeds aangekondigd dat zij de overstap naar Senioren Dijk en Waard maakt.

Meer informatie vindt u op https://lokaaldijkenwaard.nl/