Skip to main content

Nico van der Wel

ONS TEAM

66 jaar

Heerhugowaard

Portefeuilles

  • Veiligheid
  • Sport
  • Gebiedsontwikkeling
  • Mobiliteit
  • Toerisme

Nico van der Wel

FRACTIEVERTEGENWOORDIGER

WAT WIL IK MET U?

Samen wil ik met u van Dijk en Waard een mooie gemeente maken waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Als échte West-Fries zet ik mij dan ook in om dit samen met u te realiseren. Door mijn betrokkenheid met burgers, bedrijven en verenigingen sta ik altijd open hen te helpen om samen de hierboven beschreven doelen te behalen of een goede invulling aan te geven. Ik wil dan ook samen met u aan de slag om in uw kern of wijk om de leefbaarheid, verkeersveiligheid en sportmogelijkheden te verbeteren. Maar ook te werken aan het verbeteren en verrijken van groen en speelvoorzieningen.

WIE BEN IK?

Ik ben Nico van der Wel, ondernemer, geboren en getogen in Noord-Scharwoude. Daarna gewoond in Zuid-Scharwoude, Sint Pancras en woon nu in Heerhugowaard. Ik ben getrouwd met Arda. Samen hebben we drie dochters, twee kleinkinderen, twee schoonzoons en twee oppashonden.

BESTUURLIJKE ERVARING VAN NICO

Mijn bestuurlijke ervaring heb ik o.a. opgedaan met 3 jaar commissie- en 5 jaar gemeenteraad ervaring in Langedijk. Hier heb ik aanzet gegeven dat de glijdende sluitingstijden voor de horeca is gerealiseerd. Dit was ook ten behoeve van uitgaansmogelijkheden voor onze jeugd en daardoor tevens de veiligheid op straat na sluitingstijd te bevorderen. Ook ben ik de initiatiefnemer van een CPO-bouwproject voor jongeren, waarbij de jongeren onder begeleiding hun eigen woonhuis hebben gebouwd. Het raadswerk is mij dus niet vreemd. Daarnaast heb ik 14 jaar geleden samen met de horeca van Langedijk aan de oprichting gewerkt van Stichting Toeristisch Platform Langedijk. Ook daar ben ik in de beginjaren 4 jaar bestuurslid van geweest.

Bij deze bestuurlijke ervaringen komen nog 8 jaar inzet als bestuurslid/secretaris voor een commerciële landelijke vakorganisatie en 8 jaar inzet als bestuurslid/secretaris voor de Algemene Ondernemers Vereniging Langedijk. Met als afsluiter 2 jaar bestuurslid Voetbalzaken Facilitair bij v.v. Reiger Boys in Heerhugowaard.

WAT WIL IK?

U begrijpt dat portefeuilles zoals horeca, jeugdzaken, sport- en recreatie, ouderen- en jongerenhuisvesting mijn interesse hebben en waarbij ik mijn kennis, netwerk en ervaring wil gaan inbrengen.

Bij de taken die ik uitvoerde heb ik mij ontwikkeld als een “verbinder”. Hierdoor kon ik personen bij elkaar brengen waarmee we met diverse partijen goede resultaten konden boeken voor de burgers en leden van verenigingen. Ook in conflictsituaties kon ik regelmatig met succes als “bemiddelaar” optreden. Mede hierdoor ben ik uitermate geschikt om nieuwe projecten in onze gemeente op te starten.

VERTROUWEN GEVEN

Door mijn inzet en betrokkenheid klopt niemand bij mij voor niets aan. Ik ben er voor iedereen, burgers, bedrijven en verenigingen. Ik ben eerlijk en betrouwbaar. Door goed te luisteren weet ik een goede analyse te trekken. Hierna een goede beslissing te kunnen nemen om daarmee een verbinding te maken in de onderwerpen die in de lokale maatschappij leven.

Gaat u op mij en Lokaal Dijk en Waard stemmen, dan zal uw stem gehoord worden!

Mijn motto is “Niet alleen zeggen wat je doet, maar ook doen wat je zegt!”

Heeft u vertrouwen in mijn capaciteiten?  Ik zou het fijn vinden als u dan op mij wilt stemmen.