Skip to main content

Jorrit Bakkum

ONS TEAM

46 jaar

Heerhugowaard

Portefeuilles

  • Financiën
  • Duurzaamheid & Energietransitie
  • Omgevingswet
  • Economische zaken

Jorrit Bakkum

RAADSLID

Mijn naam is Jorrit Bakkum (46).  Ik ben geboren in Heerhugowaard. Op mijn 15e jaar naar Broek op Langedijk verhuisd, daarna Oudkarspel, Noord-Scharwoude, weer naar Broek op Langedijk en vanaf april 2021 weer terug waar het allemaal begon: Heerhugowaard.

In 2006 ben ik gekozen als raadslid in Langedijk namens Kleurrijk Langedijk. Na 12 jaar was het tijd voor een pauze en heb ik mij in 2018 niet meer verkiesbaar gesteld. Maar eens een politiek hart….

Dus nu er een belangrijke stap wordt gezet en Langedijk en Heerhugowaard samen gaan, kan ik niet stil blijven zitten. Juist nu is het belangrijk de opgedane ervaring van die 12 jaar raadslid zijn en uit mijn beroep als bedrijfsadviseur op financieel, organisatorisch en economische valk,  in te zetten voor het optimaal functioneren van de nieuwe gemeente.

Hoe kan je mij kenmerken. Recht door zee, direct en gebruikt geen lange betogen of ingewikkelde woorden. Nee gewoon met een helder blik de voorliggende uitdagingen bekijken.  Respect voor ieder zijn mening ook al staat die haaks op die van mij.

Er zijn tal van punten die er liggen, maar voor mij is er één die zeer belangrijk is; Hoe gaan wij de komende jaren de resultaten en de effecten van de Corona-crisis met name op economisch en sociaal gebied weer herstellen? Een hele uitdaging waarbij de gemeente zich proactief en vooral innovatief moet manifesteren.