Skip to main content

Floris de Boer

ONS TEAM

23 jaar

Zuid-Scharwoude

Portefeuilles

  • Wonen
  • Horecabeleid
  • Cultuur
  • Democratische vernieuwing
  • ICT & Communicatie

Floris de Boer

RAADSLID

Mijn naam is Floris de Boer. Ik ben 22 jaar oud (1998) en ben een geboren en getogen Langedijker. Ik studeer Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen en wil hiermee uiteindelijk docent maatschappijleer worden. Mijn familie komt niet uit Langedijk, maar komt wel uit de regio West-Friesland en Friesland. Wat dat betreft ben ik beter te omschrijven als een West-Fries met deels Friese roots.

Dat ik een echte West-Fries ben, maakt dat ik veel verbinding voel met deze regio. We hebben hier zo ongelooflijk veel te bieden op het gebied van wonen, landbouw, toerisme, recreatie en natuur. Daar ben ik trots op en wil ik graag versterken waar nodig.

Ik heb mij de afgelopen raadsperiode beziggehouden met dossiers zoals bestuur, wonen, natuur en milieu, lokale democratie en jongeren. Ik wil mij altijd constructief opstellen tegenover alle betrokken partijen. Ik hou er van om het gesprek aan te gaan over moeilijke onderwerpen, open en eerlijk te zijn in alle facetten van de politiek en overal een positieve grondhouding te hanteren.

Ik heb de afgelopen raadsperiode mij met veel enthousiasme ingezet voor de jongerengemeenteraad in de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard. De manier waarop wij met deze jongerengemeenteraad jongeren weten te inspireren en te motiveren om na te denken over hun eigen omgeving en hun eigen mening te vormen, heeft mij echt veel goeds gedaan.

Voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het van belang dat we de verbinding zoeken in de nieuwe gemeente. We worden een gemeente met twee bloedgroepen die uiteindelijk gaan integreren en één bloedgroep worden met ieder hun eigen cultuur en historie. Het is aan ons als politiek om dat te bevorderen. Natuurlijk is het voor ons ook van belang dat we grote opgaven zoals woningbouw en klimaat weten te pareren. U kunt van mij blijven verwachten dat ik mij daar voor inzet.