Skip to main content

Nils Langedijk

ONS TEAM

40 jaar

Broek op Langedijk

Nils Langedijk

Mijn naam is Nils Langedijk. Opgegroeid in Oudkarspel, naast de voormalige Barnewielschool. Een heerlijke jeugd gehad. Elke dag lekker buiten ravotten en op zaterdag voetballen bij DTS. Na het Jan van Scorel College in Noord-Scharwoude, heb ik mijn middelbare schooltijd afgemaakt op het Han Fortmann College in Heerhugowaard. Om vervolgens te gaan studeren in Haarlem en Amsterdam.

Nu woon ik met mijn vrouw Daniëlle en drie kinderen (Eva, Jan en Sam) in Broek op Langedijk. Vlakbij het prachtige museum Broekerveiling. Mijn vrouw werkt in de ouderenzorg en ik mag sinds 2018 wethouder zijn van de gemeente Langedijk.

Als wethouder heb ik mij ingezet op verbetering van de veiligheid voor fietsers en voetgangers. In beleid, maar nog veel belangrijker in de praktijk. Samen met de provincie gezorgd dat er een buurtbus rijdt tussen Langedijk en Heerhugowaard (Connexxion had deze verbinding geschrapt). Met Wonen Plus Welzijn ‘deur tot deur’ vervoer voor ouderen georganiseerd. Uit onderzoek bleek een grote behoefte naar deze dienst. Samen met Horizon Zorgcentrum echt werk gemaakt van meer (zorg)woningen voor ouderen. Huiseigenaren verduurzamingsmogelijkheden (isolatie en zonnepanelen) aangeboden via het ‘Duurzaam Bouwloket’.  Maar ook ingezet op een toekomstbestendig Museum Broekerveiling. Het museum is in deze coronaperiode financieel gesteund, daarnaast is een nieuw concept opgesteld waarin groente en tuinbouw echt weer centraal staan.

De komende jaren zet ik mij met veel energie in voor een sterke, veilige en betaalbare gemeente Dijk en Waard, waar de inwoner en ondernemer centraal staat. Met goede voorzieningen (zoals scholen, sportclubs, verpleegtehuizen, zwembaden, buurthuizen, musea) en geschikte en betaalbare woningen.