ONS TEAM

65 jaar

Zuid-Scharwoude

Portefeuilles

  • NTB

Kees Molenaar

BURGERRAADSLID

Geboren en getogen in Dijk en Waard. 12 jaar Oudkarspel en de rest in Zuid-Scharwoude. Ik ben 40 jaar getrouwd met Petra, 2 kinderen 5 kleinkinderen.

Ik ben met pre-pensioen na 48 werkzame jaren. Mijn laatste functie was hoofd van de afdelingen Bibliotheek, Onderwijs, Sport, crea en Re-integratieprogramma’s

Ik ben of was bestuurlijk actief in ondernemingsraden, Stichtingen en verenigingen o.a. muziekschool Dijk en Waard 12 jaar, Oranje vereniging 23 jaar, Volleybal Vereniging Relay 28 jaar,  29 jaar politiek actief o.a. 13 jaar Raadslid en de laatste jaren afwisselend Burgerraadslid/raadslid. Eerst Langedijkerbelang, daarna Hart voor Langedijk-D66 en nu dus voor Lokaal Dijk en Waard.

Mijn drijfveren om politiek actief te zijn, zijn nog de zelfde als toen ik begon:

  • Woningbouw passend bij de grote van de gemeente waarbij elk dorp vitaal moet blijven. Dus geen nieuwbouw op een kluit maar verspreid over alle kernen.
  • Anders bouwen waarbij o.a. voor ouderen wonen op een verdieping. Niet alleen in appartementen maar ook grondgebonden. En zorgen dat jongeren ergens kunnen starten. Dat mag best wat kleiner en flexibeler. Evt. wonen op water kan een oplossing zijn.
  • Het stimuleren en activeren van het verenigingsleven, zorgen voor steun aan alle maatschappelijke activiteiten. Zorgen dat iedereen in elke kern mee kan doen aan de samenleving.
  • Doorvaarbaarheid van Langedijk vergroten, echter de lust van de een mag nooit een last worden van de ander. Veiligheid en beheersbaarheid op het water o.a. d.m.v. een registratiesysteem moet er echt komen.
  • Verkeer: het hoofdprincipe moet zijn. Langzaam verkeersdeelnemer in de kernen hebben voorrang op gemotoriseerd verkeer. Zo snel mogelijk het dorp in en uit waarbij lange ritten via Voorburggracht en Bovenweg als voorbeeld worden vermeden. Dus waar het kan zo snel mogelijk naar een randweg.
  • Burgerparticipatie. In gesprek gaan met de mensen die er wonen. Met oog voor de zwijgende meerderheid.

Ik heb mijn hele leven in Langedijk gewoond. Maar het grootste gedeelte van mijn werkzame leven in Heerhugowaard gewerkt. Ik ben een fanatiek Theater bezoeker, ik ging 40 jaar geleden al naar het enige theater in onze regio: het Park in Hoorn. Nu hoef ik niet zo ver meer: Cool kan ik op de fiets aandoen. En het is een geweldig theater. De mensen van de horeca en de gastheren en dames zijn geweldig, zo hoort het ook. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg is een credo wat zij uitstralen en ik mij prettig bij voel.

Hart voor Langedijk was tegen een fusie omdat niet duidelijk was waarom dit zou moeten. De verkiezingen van 4 jaar geleden gaven aan dat de stemmende burgers daar minder aan hechten. De partijen die tegen de fusie waren verloren stemmen. Dat heeft mij tot nadenken gezet.

Dat er zo veel mensen actief meededen om een nieuwe naam voor de gemeente te verzinnen en ten slotte mee te stemmen geeft aan dat het langzaam is gaan leven. We gaan voor een betere lokale overheid die de service kan brengen die de burgers verdienen. En dat dit in Dijk en Waard gestalte gaat krijgen ben ik van overtuigd.

Ik wens iedereen in onze partij maar ook de andere politieke mensen met het hart op de goede plaats succes bij de verkiezingen. Samen op naar een sterk sociale gemeente waarin het verenigingsleven kan bruisen.