ONS TEAM


Zuid-Scharwoude

Portefeuilles

  • NTB

Ger Nijman

RAADSLID

Mijn naam is Ger Nijman. Geboren en getogen Langedijker en opgegroeid in een middenstandsgezin. In de vijftiger en zestiger jaren was het gebruikelijk al vroeg mee te helpen in het bedrijf. Een goed beeld kreeg ik zo van het sobere leven van de hardwerkende Langedijkers. Van huis uit kreeg je ook mee je maatschappelijk in te zetten en niet weg te lopen voor verantwoordelijkheden. Kortom je ergens voor inzetten was eigenlijk heel gewoon. 

In 2010 heb ik samen met een aantal enthousiaste Langedijkers Dorpsbelang Langedijk opgericht.    

De politiek in, dat komt niet zomaar, het is een gestaag proces maar wel overwogen. Samen inzetten voor een duurzame samenleving voor jong en oud. Werken aan vitale dorpen en wijken met goed onderhouden wegen, voet- en fietspaden en groenvoorziening. Mensen zijn het gelukkigst in mooie, goed onderhouden wijken met een prettige leefomgeving en veiligheid als basisbehoeften. Kortom goed wonen was het credo.  

Nu tien jaar later is de wereld razendsnel veranderd. Om toekomstbestendig en minder kwetsbaar te zijn is een fusie met Heerhugowaard een sterke zet. Een combinatie van stedelijke aspiraties en dorpse allure met de toepasselijke naam Dijk en Waard. Met de verkiezingen in 2018 hadden we de leus “behouden en versterken”. Het blijft dan ook zeker mijn leus voor Dijk en Waard.